Seger på straffar för Montreal borta mot San Jose

Montreal vann till slut en jämn match mot San Jose i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Jesse Ylönen blev hjälte i straffläggningen.

Den första perioden slutade mållös. San Jose Sharks startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Mike Hoffman och William Eklund innan Montreal svarade och gjorde 2-1 genom Johnathan Kovacevic. 3.26 in i tredje perioden nätade Montreals Cole Caufield och kvitterade för Montreal. I straffläggningen var det Montreal som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Jesse Ylönen för.

San Jose har en vinst och fyra förluster och 12–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Montreal har två vinster och tre förluster och 15–18 i målskillnad. Det här var San Joses andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Montreals åttonde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, San Jose på åttonde och sista plats och Montreal på sjätte plats.

Nästa motstånd för San Jose är Vancouver. Lagen möts söndag 26 november 04.00 i SAP Center at San Jose. Montreal tar sig an Los Angeles borta lördag 25 november 22.00.