Seger för Winnipeg – steg åt rätt håll mot Pittsburgh

Winnipeg har varit i en svacka med fem förluster i rad i NHL. Men hemma mot Pittsburgh bröts den sviten. Det blev 2-1 (2-0, 0-1, 0-0) i matchen i Bell MTS Place.

I början av matchen var Winnipeg starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mark Scheifele och Nino Niederreiter. Efter 14.08 i andra perioden nätade Bryan Rust, på pass av Erik Karlsson och Ryan Graves och reducerade åt Pittsburgh. I tredje perioden höll Winnipeg i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Winnipegs nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs 14:e uddamålsförlust.

Det här betyder att Winnipeg är kvar på tredje plats, och Pittsburgh stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match möter Winnipeg San Jose hemma och Pittsburgh möter Florida hemma. Båda matcherna spelas torsdag 15 februari 01.30.