Seattle tog ännu en seger – 7-4 mot Columbus

Seattle är svårslaget i NHL. Mot Columbus borta i Nationwide Arena på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 7-4 (2-2, 2-1, 3-1) och har nu nio segrar i rad.

Columbus startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.41 slog Ivan Provorov till på pass av Adam Fantilli.

Seattle kvitterade till 1-1 efter 11.37, genom Jordan Eberle framspelad av Adam Larsson och Tomas Tatar.

Columbus tog ledningen på nytt efter 12.10, när Ivan Provorov återigen fick träff assisterad av Kirill Marchenko och Andrew Peeke.

Seattle kvitterade till 2-2 efter 15.31, när Jared McCann slog till på pass av Oliver Bjorkstrand.

I andra perioden var det Seattle som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Seattle tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.17 genom Jared McCann, och gick upp till 3-6 innan Columbus svarade.

4-7 blev det till slut för Seattle.

Jared McCann gjorde två mål för Seattle och ett assist och Oliver Bjorkstrand stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet innebär att Columbus ligger kvar på åttonde och sista plats och Seattle på femte plats i tabellen.

I nästa match, måndag 15 januari 19.00, har Columbus Vancouver hemma i Nationwide Arena, medan Seattle spelar borta mot Pittsburgh.