San Joses galna vändning: “Visste att vi skulle klara det”

Andra perioden mellan Detroit och San Jose kan mycket väl ha varit säsongens galnaste. Detroit gick snabbt upp till 4-0 – men tappade lika snabbt till 4-4. Sen vann San Jose med 6-5 efter förlängning.
– När vi gjorde vårt första mål visste vi att vi skulle komma tillbaka, säger Fabian Zetterlund enligt journalisten Sheng Peng.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Det mesta i försnacket handlade om en enda person: Patrick Kane. I natt gjorde legendaren nämligen sin hett emotsedda Detroitdebut. Kane gick in i förstakedjan med Dylan Larkin och sin gamla parhäst från Chicago, Alex DeBrincat, men lämnade matchen utan poäng.

Det var Kanes första match sedan den första maj.

– Det var kul att spela igen. Det kändes bra. Det handlar bara om tid nu, för att jag ska hitta tajmingen och förstå lagets strukturer, sade Kane efter matchen enligt nhl.com.

Om försnacket handlade om Patrick Kane handlade eftersnacket i stället om San Joses fullständigt galna upphämtning och sedermera vändning. I den andra perioden såg det nämligen ut som att Detroit skulle ta en bekväm seger.

En galen andraperiod

Häng med här:

Fyra mål på 4:35, alltså. Och sanslösa tre mål på 49 sekunder. Men det var bara början på säsongens sjukaste period.

• 4-1 gjordes av Tomas Hertl, 14:08 in på den andra perioden.
  • 4-2 gjordes av Fabian Zetterlund, 14:46 in på perioden.
  • 4-3 gjordes av Nico Sturm, 15:52 in på perioden.
  • 4-4 gjordes av Nico Sturm, 19:37 in på perioden. Målen var Sturms första och andra för säsongen.

Andra matchen i rad

På lite drygt fem minuter hämtade alltså San Jose upp det 0-4-underläge de hamnade i på lite knappt fem minuter. Det gjordes alltså åtta mål på drygt tio minuter i den andra perioden.

– Så fort vi gjorde det första målet visste vi att vi skulle klara av att komma tillbaka. Det är en underbar känsla att ha, sade Fabian Zetterlund efter matchen.

I slutperioden gjorde Dylan Larkin 5-4, framspelad av Lucas Raymond, men San Jose kom tillbaka igen, då Tomas Hertl gjorde 5-5 i slutminuterna. I förlängnignen avgjorde sedan Mikael Granlund för Sharks del.

Det var andra matchen i rad San Jose stod för en spektakulär vändning. Senast, mot New York Islanders, vände de 1-4 till seger 5-4 efter förlängning.