San Jose vann – efter Tomas Hertls hattrick

Tomas Hertl stod för tre mål när San Jose vann mot NY Islanders på bortaplan i NHL. Till slut blev det 5-4 (1-1, 0-1, 3-2, 1-0) efter förlängning.

Övriga mål för bortalaget gjordes av William Eklund och Kevin Labanc, målen för New York Islanders gjordes av Julien Gauthier, Brock Nelson, Ryan Pulock och Mike Reilly.

William Eklund stod för San Jose Sharks avgörande mål 4.55 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. NY Islanders inledde bäst och tog ledningen genom Julien Gauthier efter 9.28, men San Jose kvitterade genom Tomas Hertl bara tre minuter senare. Efter 5.27 i andra perioden slog Brock Nelson till, framspelad av Noah Dobson och gav NY Islanders ledningen. I tredje perioden var det San Jose som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 4.55 innan San Jose också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev William Eklund.

Tomas Hertl gjorde tre mål för San Jose och William Eklund gjorde ett mål och två assist.

Det här var NY Islanders åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även San Joses femte uddamålsseger.

NY Islanders nya tabellposition är fjärde plats, medan San Jose är på åttonde och sista plats.

Fredag 8 december möter NY Islanders Columbus hemma 01.30 och San Jose möter Detroit borta 01.00.