Pittsburgh segrare hemma mot Detroit

Pittsburgh vann mötet i NHL på hemmaplan mot Detroit, med 6-3 (3-1, 2-1, 1-1).

Pittsburgh tog ledningen efter 10.11, genom Reilly Smith framspelad av Marcus Pettersson och Erik Karlsson.

Detroit kvitterade till 1-1 efter 15.39, genom Lucas Raymond på pass av David Perron och Ben Chiarot.

Pittsburgh tog ledningen på nytt efter 18.48, när Sidney Crosby slog till.

Laget gjorde också 3-1 efter 19.10, när Valtteri Puustinen hittade rätt på pass av Reilly Smith och Lars Eller.

Pittsburgh ökade ledningen till 4-1 genom Michael Bunting efter 9.34 i andra perioden.

Detroit reducerade dock till 4-2 genom Christian Fischer med 2.31 kvar att spela av perioden.

Efter 19.41 ökade Pittsburgh på till 5-2 genom Lars Eller. Lucas Raymond reducerade dock för Detroit med bara fyra minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Pittsburgh kunde dock avgöra till 6-3 med 26 sekunder kvar av matchen genom Drew O’Connor.

Pittsburgh har två segrar och tre förluster och 17–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Detroit har en vinst och fyra förluster och 14–23 i målskillnad.

Pittsburgh ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Detroit är på femte plats.