Brobergs första fullträff i Blues

Philip Broberg har kommit till rätta i St. Louis Blues.
Svensken backen fick inatt jubla över sitt första mål i den nya tröjan.

Philip Broberg. Foto: X (St. Louis Blues).

I augusti blev Philip Broberg förste svensk i NHL:s historia att byta klubb till följd av ett offer sheet. Detta efter en stark avslutning på säsongen där han lyftes upp till NHL för att bland annat hjälpa Edmonton Oilers i Stanley Cup-finalen mot Florida Panthers.

Nu har 23-åringen från Örebro nätat för första gången i St. Louis Blues.

En kylig framspelning av Robert Thomas och ett rappt avslut från slottet räckte för att Broberg skulle få jubla i den nya tröjan. Målet kom i den andra minuten av nattens tredje period mot Dallas Stars och innebar 2–1 på tavlan. Broberg var dock inte helt klar där.

Ett hårt skott från blålinjen tio minuter senare gav även 3–1 för hemmalaget. Kasperi Kapanen hade läckert lagt in returen bakom ryggen och Broberg noterades för sin andra poäng i matchen. Ett starkt facit med en försäsongsmatch kvar innan pucken släpps mot Seattle Kraken i NHL-premiären 8 oktober.

Förra säsongen stod Broberg för sju mål, varav två i slutspelet i NHL.