Philadelphia starkast – avgjorde i förlängningen mot Vegas

Philadelphias väg till seger mot Vegas hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Philadelphia avgöra till 4-3 (1-0, 2-3, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Sean Couturier, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

I och med detta har Philadelphia fyra raka segrar i NHL.

Philadelphia tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Owen Tippett assisterad av Travis Sanheim och Cam Atkinson. Vegas förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.00 innan Philadelphia avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Sean Couturier.

Philadelphia har fyra segrar och en förlust och 18–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vegas har två vinster och tre förluster och 15–16 i målskillnad. Förlusten var Vegas andra uddamålsförlust.

Philadelphia ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Vegas fortfarande leder serien, tre poäng före Vancouver.