Ottawa vann på hemmaplan mot Toronto

Ottawa vann mötet med Toronto hemma med 5-3 (1-1, 3-1, 1-1) på söndagen i NHL.

Första perioden var jämn. Toronto inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Auston Matthews efter 3.44, men Ottawa kvitterade genom Claude Giroux efter 17.46. Ottawa tog ledningen med 2-1 genom Vladimir Tarasenko efter 2.02 i andra perioden.

Efter 9.43 av perioden kunde Matthew Knies gjorde 2-2 för Toronto.

Ottawa gjorde dock två snabba mål och gick från 2-2 till 4-2, målen av Shane Pinto och Josh Norris. Toronto reducerade dock på nytt till 4-3 genom Max Domi efter 5.12 av matchen.

Ottawa kunde dock avgöra till 5-3 med sex sekunder kvar av matchen genom Ridly Greig.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Ottawa med 16–18 och Toronto med 15–14 i målskillnad.

För Toronto gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Ottawa är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Ottawa är Columbus. Toronto tar sig an St Louis hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 01.00.