NY Rangers vann senast – nu tog Washington revansch

Det var ombytta roller när Washington tog emot NY Rangers i Capital One Arena på lördagen. Washington vann matchen i NHL med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). Senast lagen möttes, 28 december, såg det annorlunda ut. Då vann NY Rangers med 5-1.

Segermålet för Washington stod T.J. Oshie för 8.34 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. NY Rangers inledde bäst och tog ledningen genom Adam Fox efter 13.24, men Washington kvitterade genom Anthony Mantha efter 17.49. Efter 5.16 i andra perioden nätade Adam Fox återigen, och gav NY Rangers ledningen. 6.42 in i tredje perioden nätade Washingtons Nic Dowd framspelad av Evgeny Kuznetsov och John Carlson och kvitterade för Washington.

Efter 8.34 slog T.J. Oshie till framspelad av Dylan Strome och Joel Edmundson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Washington har två segrar och tre förluster och 13–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Rangers har en vinst och fyra förluster och 14–19 i målskillnad. Det här var Washingtons 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Rangers femte uddamålsförlust.

För Washington gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan NY Rangers fortfarande leder serien, tre poäng före Carolina.

De båda lagen möts igen söndag 14 januari 19.00, i Madison Square Garden.