NY Rangers har fyra raka segrar – vann mot Chicago med 4-3

NY Rangers är i bra form just nu. På lördagen kom seger nummer fyra i rad, efter 4-3 (2-1, 1-0, 0-2, 1-0) efter förlängning borta mot Chicago. Det innebär också att Chicago har sex raka förluster i NHL.

Mika Zibanejad stod för NY Rangers avgörande mål 2.37 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Chicago inledde bäst och tog ledningen genom Alex Vlasic efter 2.39, men NY Rangers kvitterade genom Alexis Lafreniere. Och NY Rangers hann också ta ledningen, genom Chris Kreider. Efter 9.01 i andra perioden slog Jonny Brodzinski till, framspelad av Will Cuylle och Kaapo Kakko och gjorde 1-3. Chicago reducerade och kvitterade till 3-3 genom Nick Foligno och Jason Dickinson i tredje perioden. Det sista målet kom med 1.7 kvar att spela. I förlängningen tog det 2.37 innan NY Rangers avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Mika Zibanejad, på pass av Chris Kreider.

Det här var Chicagos elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även NY Rangers 14:e uddamålsseger.

Det här betyder att Chicago är kvar på åttonde och sista plats, och att NY Rangers fortfarande leder serien.

I nästa omgång har Chicago Vancouver hemma i United Center, onsdag 14 februari 02.30. NY Rangers spelar hemma mot Calgary tisdag 13 februari 01.00.