NY Rangers avgjorde i förlängningen mot Buffalo

Det blev en riktigt tajt match när NY Rangers tog emot Buffalo i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Chris Kreider som stod för det avgörande målet.

Segern var NY Rangers fjärde på de senaste fem matcherna.

NY Rangers startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Ryan Lindgren och Artemi Panarin innan Buffalo svarade och gjorde 2-1 genom Rasmus Dahlin. Efter 1.37 i andra perioden nätade Jack Quinn, på pass av Dylan Cozens och JJ Peterka och kvitterade för Buffalo.

NY Rangers Mika Zibanejad gjorde 3-2 efter 7.12 framspelad av Chris Kreider och Blake Wheeler.

6.51 in i tredje perioden nätade Buffalos Casey Mittelstadt framspelad av Jordan Greenway och kvitterade för Buffalo. I förlängningen tog det 2.28 innan NY Rangers avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Chris Kreider, på pass av Mika Zibanejad och Adam Fox.

NY Rangers Mika Zibanejad stod för ett mål och två assists.

Det här var NY Rangers elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Buffalos nionde uddamålsförlust.

Det här betyder att NY Rangers är kvar i serieledning, och Buffalo stannar på sjunde plats, i tabellen.

NY Rangers tar sig an Washington i nästa match hemma torsdag 28 december 01.00. Buffalo möter samma dag 01.30 Boston hemma.