Nashville vinnare mot Philadelphia – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Nashville och Philadelphia i NHL slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Nashville avgöra till 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte 18 sekunder in i förlängningen blev Filip Forsberg som gjorde det avgörande målet.

Segern var Nashville Predators femte på de senaste sex matcherna.

Nashville tog ledningen efter nio minuters spel, genom Gustav Nyquist framspelad av Alexandre Carrier och Filip Forsberg. Efter 3.10 i andra perioden gjorde Nashville 2-0 genom Mike McCarron.

Philadelphia Flyers reducerade dock till 2-1 genom Sean Couturier efter 19.35 av perioden. 6.49 in i tredje perioden nätade Philadelphias Travis Sanheim och kvitterade för Philadelphia.

Men Nashville avgjorde matchen med -1.42 kvar att spela genom Filip Forsberg på pass av Roman Josi.

Det här var Nashvilles åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Philadelphias sjunde uddamålsförlust.

Philadelphia ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Nashville är på fjärde plats.

Nashville tar sig an Carolina i nästa match borta lördag 16 december 01.30. Philadelphia möter Washington hemma fredag 15 december 01.00.