Nashville vinnare mot Carolina – avgjorde i förlängningen

Nashvilles väg till seger mot Carolina borta i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Nashville avgöra till 6-5 (1-2, 3-3, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 33 sekunder in i förlängningen blev Filip Forsberg som satte det avgörande målet.

Segern var Nashvilles sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Nashville inledde bäst och tog ledningen genom Juuso Pärssinen efter 5.18, men Carolina kvitterade genom Stefan Noesen. Och Carolina hann också ta ledningen, genom Tony DeAngelo. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Nashville som hade greppet. Laget vann perioden med 0-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Roman Josi och Ryan O’Reilly gjorde ett mål och två assist var för Nashville.

Det här var Carolinas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nashvilles nionde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Carolina ligger kvar på fjärde plats och Nashville på fjärde plats i tabellen.