Räddades – av video: “Jobbar arslet av sig”

Chicago Blackhawks såg ut att ha gått upp i en 3–0-ledning halvvägs genom den tredje perioden.
I stället överklagades målet av Nashvilles videocoach – och därefter kunde Predators vända och vinna nattens möte med 3–2.
– De räddade oss där, säger Forsberg till NHL.com.

Nashville vände och vann mot Chicago i natt. Foto: Alamy & Viaplay

Lite mer än halvvägs genom den andra perioden i nattens möte mellan Chicago och Nashville såg Teuvo Teräväinen att mer eller mindre ha punkterat matchen med sitt 3–0-mål i powerplay. Men efter att ha granskat ingången i zonen misstänkte Predators videocoach att målet föranleddes av en offside och efter videogranskning konstaterades det att så även var fallet.

Målet dömdes bort – och därefter kunde Nashville påbörja sin vändning. Filip Forsberg ordnade 1–2-reduceringen bara en och en halv minut senare och innan perioden var över hade Gustav Nyquist kvitterat matchen. I den tredje perioden satte sedan Brady Skjei avgörandet och fullbordade bortalagets vändning.

– Där svänger matchen så klart oerhört mycket, säger Filip Forsberg till NHL.com om Blackhawks bortdömda 3–0-mål.
– Det är varför vi har videoteamet som jobbar arslet av sig. De är bäst i ligan. Det var ett bra beslut. De räddade oss där.

Poäng i fem raka matcher för Forsberg

Även Blackhawks kände hur matchens momentum svängde i samband med det bortdömda målet.

– Ja, det skiftade, men jag vet inte anledningen till att vi förlorar. Det var bara ett förfall. Vi tappade farten. Det kommer att hända och tyvärr lät vi det glida oss ur händerna, säger backen Connor Murphy.

För Filip Forsberg var nattens fullträff hans tredje mål för säsongen och hans poängsvit är nu uppe i fem raka matcher. För Nyquist var nattens mål hans 200:e fullträff i NHL.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)