Minnesota vände underläge och vann

Minnesota låg under inför sista perioden i hemmamatchen i NHL mot Edmonton. Men laget vände underläget, och vann, med 7-4 (2-2, 0-1, 5-1) i onsdagens match i Xcel Energy Center.

Edmonton startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 54 sekunder slog Evan Bouchard till assisterad av Evander Kane och Leon Draisaitl.

Minnesota kvitterade till 1-1 efter 7.47, när Marco Rossi hittade rätt på pass av Ryan Hartman och Jake Middleton.

Edmonton tog ledningen på nytt efter 18.27, när Warren Foegele slog till framspelad av Evan Bouchard och Mattias Ekholm.

Minnesota kvitterade till 2-2 efter 19.02, när Ryan Hartman fick träff framspelad av Jake Middleton och Calen Addison.

Edmonton tog ledningen på nytt efter 20.33, återigen genom Warren Foegele assisterad av Darnell Nurse och Zach Hyman.

Efter 20.39 i andra perioden slog Ryan Hartman till ännu en gång, på pass av Mats Zuccarello och Kirill Kaprizov och kvitterade för Minnesota. Minnesota tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.48 genom Mats Zuccarello, och gick upp till 5-3 innan Edmonton svarade.

Segern skrevs till slut till 7-4 för Minnesota.

Minnesotas Kirill Kaprizov hade tre assists och Jake Middleton hade tre assists. Evan Bouchard gjorde ett mål och två assist för Edmonton.

För Minnesota gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Edmonton är på sjunde plats.

Fredag 27 oktober möter Minnesota Philadelphia borta 01.30 och Edmonton möter NY Rangers hemma 03.00.