SHL-forwarden jagar NHL-plats – målskytt i natt

Michael Brandsegg-Nygård har missat SHL-inledningen med Skellefteå.
Detta då han är på plats i Nordamerika för att försöka slå sig in i Detroit Red Wings NHL-lag.
I natt blev den norske stortalangen målskytt när Detroit övertidsförlorade mot Buffalo.

Michael Brandsegg-Nygård slog till i natt.

Det var redan efter drygt en minuts spel i nattens möte mellan Buffalo och Detroit som Red Wings norske stortalang Michael Brandsegg-Nygård kunde öppna matchens målskytte. Efter en snabb spelvändning kunde Red Wings kontra via Joe Snively, som med en väl avvägd passning hittade fram till Brandsegg-Nygård som med ett direktskott överlistade svenske Felix Sandström.

Målet var Brandsegg-Nygårds första under försäsongen och kom i en match som Red Wings till slut förlorade med 3–4 efter förlängning.

Svenskarna blev målskyttar

Norrmannen har missat inledningen av SHL-säsongen med Skellefteå till följd av träningslägret i Detroit, där han siktar på att knipa en ordinarie tröja efter försäsongen med Red Wings. Detroit har, till skillnad från många andra NHL-klubbar, inte gjort några större gallringar på sitt läger ännu vilket gjorde att man kunde spela två matcher samtidigt i natt. Red Wings förlorade den parallella matchen mot Pittsburgh med 1–5.

Förutom Brandsegg-Nygård blev även svenskarna Elmer Söderblom och William Lagesson målskyttar för Detroit i nattens match. Söderblom ordnade 2–2-målet i numerärt underläge i den andra perioden, innan Lagesson, framspelad av landsmannen Gabriel Seger, satte 3–2 några minuter senare. Buffalo ordnade emellertid en kvittering innan finske stortalangen Konsta Helenius avgjorde matchen till Sabres fördel i förlängningsspelet. Sabres svensk Isak Rosén noterades för en assist på Helenius avgörande 4–3-mål.

Detroit har fyra träningsmatcher kvar att spela innan NHL-premiären mot Pittsburgh natten till den 11 oktober.

TV: Rasmus Dahlins snyggaste mål 2023/24