Målfest när Seattle krossade Chicago i Climate Pledge Arena

Seattle hade inga problem med Chicago i NHL, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-1 (2-0, 3-1, 2-0). Senast lagen möttes vann Chicago med 4-3.

I början av matchen var Seattle starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Kailer Yamamoto. Chicago reducerade dock till 2-1 genom Taylor Raddysh tidigt i andra perioden av perioden.

Seattle stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 2-1 till 5-1. Seattle fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Jared McCann och Pierre-Edouard Bellemare.

Oliver Bjorkstrand gjorde ett mål för Seattle och spelade dessutom fram till två mål.

Seattle stannar därmed på sjätte plats, och Chicago sist, på åttonde plats, i tabellen.

Seattle tar sig an Los Angeles i nästa match hemma söndag 17 december 04.00. Chicago möter samma dag 21.00 Vancouver hemma.