Lucas Raymond förlängde målsviten till fyra raka matcher

Lucas Raymond är svårstoppad just nu. I natt blev svensken målskytt för fjärde matchen i rad när Detroit besegrade New Jersey med 4–0.

Lucas Raymond är inne i NHL-karriärens längsta målsvit just nu. Detta efter att han blivit målskytt i fjärde matchen i rad när Detroit i natt besegrade New Jersey med 4–0 på hemmais.

Den svenske forwarden stod för vad som skulle visa sig bli det matchvinnande målet i den första perioden, då han med drygt tre minuter kvar att spela kom i en två-mot-en-situation tillsammans med Robby Fabbri. Raymond spelade över pucken till Fabbri, som direkt passade tillbaka till svensken som med ett direktskott överlistade Vitek Vanecek i Devils-målet.

Åtta mål på 18 matcher

Målet blev startskottet på några produktiva byten för Red Wings, som kunde gå ifrån till en 3–0-ledning inom loppet av en minut och tolv sekunder. Hemmalaget vann till slut matchen med 4–0 efter att ha begränsat New Jersey till endast 16 skott på mål, där burväktaren Alex Lyon stoppade samtliga Devils-försök.

Lucas Raymond har nu producerat totalt åtta mål och 14 poäng på 18 matcher den här säsongen för Detroit Red Wings. Med den noteringen ligger han på en andraplats i Red Wings interna skytteliga, tre mål bakom Alex DeBrincat, samt en tredjeplats i lagets interna poängliga.

Red Wings ligger i skrivande stund på en femteplats i Atlantic Division och på den andra Wild Card-platsen i den östra konferensen efter 18 spelade matcher.

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 4–0 (3–0, 1–0, 0–0)
Detroit: Lucas Raymond (8), Dylan Larkin (6), Robby Fabbri (3), Moritz Seider (2)