Tar på sig förlusten: “Inga ursäkter”

Ottawa Senators förlorade mot Vegas Golden Knights efter att Linus Ullmark släppt in fem mål på 27 skott.
Efter matchen tog den svenske målvakten på sig förlusten.
– Om vi hade haft en kapabel målvakt hade vi vunnit med 4–3, säger Ullmark till TSN.

Linus Ullmark tar på sig Ottawas förlust mot Vegas. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports/Bildbyrån

Efter att ha missat fyra matcher med en skada var Linus Ullmark tillbaka mellan Ottawa Senators stolpar i nattens match mot Vegas Golden Knights. Comebacken kunde ha blivit roligare för den svenske stjärnmålvakten, som släppte in fem mål på 27 skott när Senators föll med 4–6 på bortais.

Ottawa hade ledningen vid tre tillfällen i matchen, då man i den första perioden ledde med både 2–0 och 3–2. Bortalaget gick också in till den tredje perioden med en 4–3-ledning, innan Vegas vände och vann via tre mål i den tredje perioden. Vegas matchavgörande mål från Keegan Kolesar kom med strax över två minuter kvar att spela av slutakten.

– Det här är den typen av matcher där man behöver förlita sig på sin målvakt att stänga igen. Jag tar på mig det. Jag skyller aldrig ifrån mig, mina lagkamrater gjorde allt de kunde framför mig, säger Ullmark.

“Det svider”

Den sämre insatsen kan förklaras i form av ringrostighet, men Ullmark vill inte använda skadefrånvaron som en ursäkt.

– Till viss del, men jag har inga ursäkter. Jag har spelat för länge för att ha några ursäkter. Det svider. Det här var en match där jag kände att vi förtjänade att vinna.

Den 31-årige målvakten står noterad för en räddningsprocent på 88,2 samt ett snitt på 3,44 insläppta mål per match på sina tre första matcher med Ottawa Senators efter trejden från Boston Bruins. För ett par veckor sedan förlängde Ullmark sitt kontrakt med Senators fram till 2029 med en lönetaksträff på 8,25 miljoner dollar.

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 6–4 (2–3, 1–1, 3–0)