Svenskens uppvisning i natt: “Ser grym ut”

Minnesota Wild besegrade Winnipeg Jets med 8–5 i natt.
Då stod Wilds svenske nyckelforward Joel Eriksson Ek för inte mindre än fem poäng.

– “Ekky” ser grym ut, säger tränaren John Hynes till The Athletic.

Joel Eriksson Ek briljerade i nattens målfest. Foto: Bailey Hillesheim/AP Photo/Alamy

Joel Eriksson Ek har börjat varva upp inför den stundande NHL-säsongen.

När Minnesota Wild i nattens målfest besegrade Winnipeg Jets med 8–5 noterades den svenske Wild-forwarden för inte mindre än fem poäng, fördelat på två mål och tre assist, och utsågs till matchens första stjärna.

“Ekky” ser grym ut. Han är en vältränad kille och hans tajming ser bra ut. Detaljerna i hans spel ser bra ut. Han är ett fullblodsproffs och därför är han så bra som han är. När vi inledde träningslägret var han redo att göra. Han är grym på träningarna och driver spelet och i kväll spelade han på samma sätt, vilket är roligt att se. Det är därför han är en ledare för oss, säger tränaren John Hynes till The Athletic.

Målkavalkad i mittperioden

Eriksson Ek öppnade matchens poängkonto tidigt i den första perioden, då han ganns med i förarbetet fram till Kirill Kaprizovs tidiga 1–0-mål, innan han själv blev målskytt drygt sex minuter in i den andra perioden med sitt 3–2-mål.

Värmlänningen fanns sedan med i förarbetet till landsmannen Lim Öhgrens 5–2-mål i mittperioden, innan han en stund senare själv satte sitt andra mål för matchen till 6–2. Innan mittperioden, där Wild sköt inte mindre än sju mål, var över hade Eriksson Ek även hunnit med att spela fram Kaprizov till dennes andra powerplay-mål i matchen.

Winnipeg Jets storstjärna Connor Hellebuyck hade en tung match mellan Jets stolpar, då han släppte in åtta mål på 29 skott på de två perioder han spelade i matchen. I den tredje perioden klev Thomas Milic i målet och räddade samtliga sex skott som Wild skickade mot honom.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 8–5 (1–1, 7–1, 0–3)