Hunter Shepard blev en vinnare i NHL-debuten: “Inte sjunkit in”

Vid 27 års ålder fick Hunter Shepard i natt göra sin NHL-debut mellan Washington Capitals stolpar. Amerikanen stoppade 18 skott när Capitals bortabesegrade New Jersey.
– Det har inte sjunkit in ännu, säger Shepard.

Hunter Shepard har varit verksam inom Washington Capitals organisation sedan 2020 och sedan 2021 har han varit kontrakterad av NHL-klubben. Den 27-årige målvakten inledde sin sejour i Capitals organisation med två säsonger i ECHL innan han förra säsongen tog en plats i klubbens AHL-lag Hershey Bears.

I natt fick amerikanen, som fyller 28 år om ett par veckor, göra sin NHL-debut. Han slängdes in mellan stolparna när Washington gästade New Jersey och räddade 18 av 22 skott i 6–4-segern.

– Det har inte sjunkit in ännu. Jag ser framemot att få träffa mina föräldrar, för det har varit en känslosam dag. Att få ha 13-14 personer komma hit från Minnesota på så kort varsel, det är verkligen support, säger Shepard till NHL.com.

Tränaren: “Ett coolt ögonblick”

Capitals tränare Spencer Carbery gläds med debutanten.

– Andra perioden blev kanske inte som han själv hade hoppats, men det här är ändå ett coolt ögonblick. Han kommer aldrig att glömma detta så länge han lever. Jag är säker att familj, vänner och hans folk på plats var glada att få se honom vinna sin första NHL-match, säger Carbery.

Mötet mellan Capitals och Devils blev ett svängigt sådant. Washington hade en 3–0-ledning efter den första perioden, men fick se hemmalaget vända tremålsunderläget via fyra mål inom loppet av fem och en halv minut i mittperioden. Capitals studsade emellertid tillbaka i slutakten, där man vred tillbaka matchen och lyckades vända 3–4-underläget till en 6–4-seger.

Nicklas Bäckström noterades för en assist för sitt Washington, medan Jesper Bratt även han lämnade matchen med en passningspoäng för New Jersey. Alexander Holtz och Rasmus Sandin lämnade matchen utan att skriva in sig i poängprotokollet.

New Jersey Devils – Washington Capitals 4–6 (0–3, 4–0, 0–2)
New Jersey: Tyler Toffoli 2 (6), Timo Meier (1), Nico Hischier (2).
Washington: Dylan Strome 2 (4), Anthony Mantha (1), Sonny Milano (1), Connor McMichael (2), Aleksandr Ovetjkin (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.