Hattrick av Phillip Danault när Los Angeles slog New Jersey

Phillip Danault stod för ett hattrick när Los Angeles besegrade New Jersey på hemmaplan i NHL med 5-1 (2-1, 2-0, 1-0).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Kevin Fiala och Alex Laferriere, enda målskytt för New Jersey Devils blev Timo Meier.

Första perioden var jämn. New Jersey inledde bäst och tog ledningen genom Timo Meier efter bara 15 sekunder, men Los Angeles Kings kvitterade genom Phillip Danault. Och Los Angeles hann också ta ledningen, genom Alex Laferriere. I andra perioden var Los Angeles starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Phillip Danault och Kevin Fiala. 17.47 in i tredje perioden slog Phillip Danault till på nytt på pass av Trevor Moore och Kevin Fiala och ökade ledningen för Los Angeles. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Los Angeles Phillip Danault gjorde tre mål och Kevin Fiala stod för ett mål och två assists.

I tabellen innebär det här att New Jersey nu ligger på sjätte plats. Los Angeles är på fjärde plats.

Onsdag 6 mars möter Los Angeles Vancouver hemma 04.30 och New Jersey möter Florida hemma 01.00.