I nattens möte med LA Kings var han tillbaka i målprotokollet – och blev hjälte.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Förra helgen tog den långa sviten slut för Gustav Nyquist. Nashville Predators svensk hade tangerat karriärbästa med poäng i tio raka matcher, men kunde inte slå det han gjorde 2013/14.

Efter två raka matcher utanför protokollet var han i natt tillbaka. Formsvaga Los Angeles Kings stod för motståndet och Gustav Nyquist blev matchvinnare.

Ryan O’Reilly gav Predators ledningen genom ett powerplay åtta minuter in i den andra halvleken, men mindre än en minut senare hade Kings svarat. Adrian Kempe stod för en framspelning i det egna powerplay-spelet och matchen levde. Då klev hans 34-årige landsman fram.

Stod för 33 räddningar

På en retur tryckte Gustav Nyquist in 2–1 och fick därefter se hur hans målvakt, Juuse Saros spikade igen sin målbur i den tredje perioden. Totalt stod den finske burväktaren för 33 räddningar. Saros och Nyquist blev därmed dagens stora hjältar för Nashville.

Gustav Nyquist är nu uppe i 35 poäng (12+23) på 45 matcher denna säsong. Fortsätter han i detta tempo landar han på 64 och slår därmed sin tidigare rekordnotering, 54, med råge.