Förlängningsseger för Vancouver mot Pittsburgh

Vancouvers väg till seger mot Pittsburgh borta i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Vancouver avgöra till 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Elias Pettersson gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Vancouver.

Därmed har Vancouver Canucks vunnit fyra matcher i rad i NHL.

Vancouver hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.44 genom Brock Boeser, och gick upp till 0-2 innan Pittsburgh Penguins svarade.

I periodpausen hade Vancouver ledningen med 1-3. Efter 6.05 i andra perioden nätade Sidney Crosby, på pass av Jake Guentzel och Marcus Pettersson och reducerade åt Pittsburgh. Laget kvitterade till 3-3 med 29 sekunder kvar att spela på nytt genom Sidney Crosby assisterad av Erik Karlsson och Kris Letang. I förlängningen tog det 3.05 innan Vancouver avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Elias Pettersson.

Elias Pettersson gjorde två mål för Vancouver och spelade dessutom fram till två mål och J.T. Miller hade tre assists.

Det här var Pittsburghs nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vancouvers sjunde uddamålsseger.

För Pittsburgh gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Vancouver leder serien.

Söndag 14 januari 01.00 spelar Pittsburgh borta mot Carolina. Vancouver möter Buffalo borta i KeyBank Center lördag 13 januari 22.00.