Förlängningsseger för Pittsburgh mot Montreal

Matchen mellan hemmalaget Pittsburgh och gästande Montreal i NHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0). Marcus Pettersson blev matchhjälte för Pittsburgh med sitt mål i förlängningen.

Montreal tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Kaiden Guhle. Efter 4.03 i andra perioden nätade Lars Eller, på pass av Valtteri Puustinen och Rickard Rakell och kvitterade för Pittsburgh.

Montreals Juraj Slafkovsky gjorde 1-2 efter 12.20 framspelad av Sean Monahan och Nick Suzuki.

10.10 in i tredje perioden slog Jake Guentzel till på pass av Sidney Crosby och Marcus Pettersson och kvitterade för Pittsburgh. I förlängningen tog det 2.43 innan Pittsburgh också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Marcus Pettersson, framspelad av Rickard Rakell och Evgeni Malkin.

Det här var Pittsburghs sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Montreals 14:e uddamålsförlust.

Montreals nya tabellposition är sjätte plats, medan Pittsburgh är på sjunde plats.

I nästa match möter Pittsburgh Winnipeg hemma och Montreal möter Washington borta. Båda matcherna spelas onsdag 7 februari 01.00.