Florida vann mot Edmonton efter Carter Verhaeghes två mål

Det blev Florida som gick segrande ur mötet med Edmonton i NHL på bortaplan, med 5-1 (3-0, 1-1, 1-0).

Florida spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Carter Verhaeghe, Brandon Montour och Aleksander Barkov. Efter 8.08 i andra perioden slog Zach Hyman till, på pass av Ryan Nugent-Hopkins och Connor McDavid och reducerade åt Edmonton.

Floridas Sam Bennett gjorde 1-4 efter 16.01 framspelad av Brandon Montour och Sergei Bobrovsky.

Carter Verhaeghe gjorde dessutom 1-5 efter 20.21 framspelad av Matthew Tkachuk.

Floridas Carter Verhaeghe stod för tre poäng, varav två mål och Sam Bennett gjorde ett mål och två assist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Edmonton med 17–17 och Florida med 13–12 i målskillnad.

Edmontons nya tabellposition är sjätte plats, medan Florida är på andra plats.

Onsdag 20 december 01.30 spelar Edmonton borta mot NY Islanders. Florida möter Calgary borta i Scotiabank Saddledome tisdag 19 december 03.30.