Filip Forsbergs facit: Sju mål på fem matcher

Filip Forsberg är svårstoppad just nu. I natt stod han för två mål och agerade stor segerorganisatör när Nashville vände och vann en dramatisk match mot Colorado.
– Det här var en viktig seger för oss, säger Forsberg till NHL.com.

Nashville Predators såg ut att gå mot en förlust i nattens hemmamatch mot Colorado Avalanche. När matchen gick in på slutminuten i den tredje perioden hade bortalaget från Denver en 3–2-ledning, men innan 60 minuter av ishockey hade passerat lyckades Nashville vända och vinna.

Först kvitterade Filip Forsberg matchen med 38 sekunder kvar att spela av den tredje perioden, innan Jakov Trenin prickade in 4–3-målet bara 16 sekunder senare för att fullborda vändningen i slutminuten. Detta var första gången i Nashvilles historia som laget både kvitterade och satte det avgörande målet i slutminuten av ordinarie matchtid, enligt NHL.com.

– Det här var en viktig seger för oss. Vi spelade bra mot ett väldigt bra lag. Vi förtjänade att kvittera matchen i den tredje perioden och det kunde inte ha slutat på ett bättre sätt med segermålet. Vi gjorde en riktigt stabil insats, säger Forsberg till NHL.com.

Sju mål på fem matcher

Forsbergs kvitteringsmål var inte hans enda mål i matchen. I den första perioden såg den svenske Nashville-stjärnan till att kvittera matchen till 1–1 – och nattens två fullträffar innebär att Forsberg nu gjort sju mål på de fem senaste matcherna för Predators.

Totalt står Forsberg noterad för 21 poäng (9+12) på 17 matcher den här säsongen och toppar den interna poängligan i Nashville.

Gustav Nyquist stod för två passningspoäng i matchen för Nashville, medan Fredrik Olofsson lämnade isen utan poäng för Colorado.

TV: Filip Forsberg är glödhet

Nashville Predators – Colorado Avalanche 4–3 (1–1, 1–2, 2–0)
Nashville: Filip Forsberg 2 (9), Jeremy Lauzon (1), Jakov Trenin (2).
Colorado: Andrew Cogliano (3), Devon Toews (3), Valerij Nitjusjkin (7).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.