I natt visade han återigen vägen för sitt Nashville och klev upp i topp som bästa svenska målskytt.
–  Juuse spelade fantastiskt mellan stolparna, säger Forsberg enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Både Elias Pettersson och William Nylander har fått en hel del hyllningar för sina prestationer under hösten, men i och med nattens resultat har de båda passerats av Filip Forsberg

Den Leksands-fostrade forwarden är på väg mot nya höjder i NHL, både när det kommer till mål och poäng – och är med ett nytt mål nu den svensk som gjort flest i NHL hittills.

Det 13:e målet för säsongen kom tidigt i nattens möte med Buffalo och blev till slut även avgörande för bortasegern. Buffalo kämpade under 60 minuter, men kunde endast hitta rätt på en storspelande Juuse Saros vid ett tillfälle.

Matchen slutade 2–1 till Predators och efter matchen valde Filip Forsberg att hylla sin finske burväktare.

– Vi var redo från start och borde ha gjort ytterligare några mål, speciellt i första och andra perioderna där vi skapade många chanser. Juuse spelade fantastiskt mellan stolparna, säger Forsberg enligt NHL.com.

Olofsson nätade på straff

Juuse Saros klev av med 34 räddningar, men överlistades som sagt vid ett tillfälle. Även då var det en svensk som klev fram. Victor Olofsson fick förtroendet att lägga en straff i den andra perioden och visade sin klass.

– Vi hade inte energin eller självförtroendet. Vi behövde vakna. Vi var ett annat lag efter straffen, men behövde vara det även innan det, säger Buffalos coach Don Granato.