Evander Kane fixade segern för Edmonton i matchen mot Seattle

Det blev ett hattrick för Edmontons Evander Kane i matchen mot Seattle i NHL. Edmonton vann på hemmaplan med 4-3 (0-0, 1-3, 2-0, 1-0) efter förlängning. Connor McDavid gjorde också ett mål för segrarna, målen för Seattle gjordes av Pierre-Edouard Bellemare, Jared McCann och Alexander Wennberg.

Segermålet för Edmonton stod Evander Kane för 2.57 in i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Efter 5.26 i andra perioden gjorde Edmonton 1-0 genom Connor McDavid.

Seattle gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. 13.28 in i tredje perioden slog Evander Kane till på pass av Evan Bouchard och Mattias Ekholm och reducerade för Edmonton.

Laget kvitterade till 3-3 med 39 sekunder kvar att spela återigen genom Evander Kane på pass av Leon Draisaitl och Ryan Nugent-Hopkins.

I förlängningen tog det 2.57 innan Edmonton också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Evander Kane, på pass av Zach Hyman.

Förlusten var Seattles femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Edmonton ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Seattle på femte plats.

I nästa omgång har Edmonton Tampa Bay borta i Amalie Arena, lördag 18 november 22.00. Seattle spelar hemma mot NY Islanders fredag 17 november 04.00.