Efterlängtad seger för Minnesota – steg åt rätt håll mot Columbus

Minnesota har haft en tuff period med fyra raka förluster i NHL. Men borta mot Columbus bröts den tunga sviten. Det blev 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) efter förlängning i matchen i Nationwide Arena.

Segermålet för Minnesota stod Marco Rossi för 3.05 in i förlängningen.

Columbus tog ledningen efter 8.09, genom Cole Sillinger framspelad av Jake Bean och Adam Boqvist.

Minnesota kvitterade till 1-1 efter 14.48, genom Matt Boldy assisterad av Brock Faber och Joel Eriksson Ek.

Columbus tog ledningen på nytt efter 20.17, när Cole Sillinger återigen hittade rätt.

Efter 10.15 i andra perioden slog Matt Boldy till ännu en gång, på pass av Mats Zuccarello och Brock Faber och kvitterade för Minnesota. Efter 14.15 i tredje perioden gjorde Columbus 3-2, återigen genom Cole Sillinger.

Med 1.32 kvar att spela av matchen kunde Marcus Johansson göra 3-3 för Minnesota. I förlängningen tog det 3.05 innan Minnesota också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Marco Rossi, på pass av Matt Boldy.

Matt Boldy gjorde två mål för Minnesota och spelade fram till ett mål. Cole Sillinger gjorde tre mål för Columbus.

Det här var Columbus 14:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Minnesotas sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Columbus ligger kvar på åttonde och sista plats och Minnesota på sjunde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Columbus är Winnipeg. Lagen möts onsdag 10 januari 02.00 i Bell MTS Place. Minnesota tar sig an Dallas hemma tisdag 9 januari 02.00.