Efterlängtad seger för Columbus – bröt förlustsviten mot Chicago

Columbus har haft en tuff period med nio raka förluster i NHL. Men hemma mot Chicago bröts den tunga sviten. Det blev 7-3 (3-1, 4-0, 0-2) i matchen i Nationwide Arena.

Columbus Blue Jackets stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0.

Med 4.19 kvar att spela av perioden kunde Connor Bedard göra 3-1 för Chicago Blackhawks. I andra perioden var Columbus starkast och gick från 3-1 till 7-1 genom mål av Cole Sillinger, Dmitri Voronkov, Kirill Marchenko och Patrik Laine. Jason Dickinson och Reese Johnson reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Chicago. Columbus tog därmed en stabil seger.

Columbus har en seger och fyra förluster och 17–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Chicago har fem förluster och 12–22 i målskillnad.

Det här betyder att Columbus är kvar på åttonde och sista plats, och Chicago stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Columbus tar sig an New Jersey i nästa match borta fredag 24 november 21.00. Chicago möter samma dag 20.00 Toronto hemma.