Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för NY Islanders

Matchen mellan NY Islanders och Winnipeg i UBS Arena slutade 6-3 (3-1, 3-0, 0-2). Ett skönt trendbrott för NY Islanders. Laget hade före lördagens hemmamatch sex förluster i rad i NHL.

New York Islanders tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.22 genom Cal Clutterbuck, och gick upp till 2-0 innan Winnipeg svarade.

I periodpausen hade NY Islanders ledningen med 3-1. I andra perioden var NY Islanders starkast och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Hudson Fasching, Mathew Barzal och Anders Lee. Mason Appleton och Cole Perfetti reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Winnipeg. NY Islanders tog därmed en stabil seger.

Mathew Barzal och Hudson Fasching gjorde ett mål och två assist var för NY Islanders.

Resultatet innebär att NY Islanders ligger kvar på femte plats och Winnipeg på tredje plats i tabellen.

NY Islanders tar sig an New Jersey i nästa match hemma söndag 24 mars 22.00. Winnipeg möter samma dag 17.30 Washington borta.