Detroit vinnare mot Florida – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Detroit avgöra den jämna matchen borta mot Florida i NHL. Slutresultatet blev 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1). Matchhjälte blev Dylan Larkin, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Segern var Detroits sjätte på de senaste sju matcherna, och femte bortasegern i rad.

Första perioden blev mållös. Florida startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Gustav Forsling och Sam Reinhart innan Detroit svarade och gjorde 2-1 genom Michael Rasmussen. 6.15 in i tredje perioden slog Robby Fabbri till framspelad av Michael Rasmussen och Olli Määttä och kvitterade för Detroit. I förlängningen tog det 1.09 innan Detroit också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Dylan Larkin, framspelad av Shayne Gostisbehere och David Perron.

Det här var Floridas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Detroits nionde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Detroit nu ligger på tredje plats. Florida är på andra plats.

I nästa match möter Florida Minnesota hemma och Detroit möter Carolina borta. Båda matcherna spelas lördag 20 januari 01.00.