Svenskens succé – vinnare i NHL-debuten

Dennis Hildeby gjorde i natt en efterlängtad NHL-debut – och blev en vinnare direkt. Svensken räddade 22 skott i Torontos 4-2-seger mot New Jersey Devils.

Dennis Hildeby vinnare i NHL-debuten mot New Jersey Devils.

Sagan om Dennis Hildeby fortsätter. Efter att förra säsongen ha spelat i AHL och imponerat i Toronto Marlies fick målvakten nu chansen i NHL direkt i säsongsinledningen. Då klev han också fram och blev en vinnare i sin debut.

– Det var många känslor för mig att hantera. Jag försökte att bara göra det till en vanlig match och njuta av det så mycket som möjligt. Det gick lite fram och tillbaka och jag försökte att inte bli för emotionell, säger han till NHL.com.

Mot New Jersey Devils räddade den tidigare Färjestadsmålvakten 22 skott, och spikade igen i den tredje perioden när New Jersey jagade en reducering.

Dennis Hildeby vinnare i NHL-debuten

För redan i den första perioden tog Toronto ett grepp om matchen när man gick ifrån till 3-0 efter mål av Max Pacioretty, Brian McMann och Steven Lorentz.

Jesper Bratt blev i slutet av perioden den första spelaren att göra mål på Dennis Hildeby i NHL när han reducerade till 3-1. I den andra perioden utökade John Tavares innan Timo Meier reducerade ytterligare en gång. Men någon mer puck fick inte Devils in bakom den svenska målvaktsrookien.

Istället kunde 23-åringen räkna hem sin första NHL-seger i karriären.