Dallas ny serieledare efter 3-2 mot Montreal

Det blev 3-2 (0-0, 3-2, 0-0) borta för Dallas mot Montreal i lördagens match. Därmed är laget serieledare i NHL, två poäng före Colorado, efter 51 spelade matcher. Montreal ligger på sjätte plats i tabellen.

Segern var Dallas femte på de senaste sex matcherna.

Montreal tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Nick Suzuki på pass av Cole Caufield och Mike Matheson. Dallas gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3.

Juraj Slafkovsky reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Montreal. I tredje perioden höll Dallas i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var Montreals 15:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Dallas 18:e uddamålsseger.

Montreal tar sig an St Louis i nästa match hemma söndag 11 februari 19.00. Dallas möter Carolina hemma onsdag 14 februari 02.00.