Columbus vinnare mot Toronto – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Toronto mötte Columbus i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Columbus var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (2-0, 3-0, 0-5, 1-0). Kent Johnson spelade en avgörande roll för Columbus när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Columbus startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Patrik Laine och Kent Johnson. Columbus var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-5.

Toronto hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 3.26 innan Columbus avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Kent Johnson.

Kent Johnson gjorde två mål för Columbus och spelade fram till ett mål. Mitchell Marner stod för tre poäng, varav ett mål för Toronto.

Toronto har tre vinster och två förluster och 23–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Columbus har två vinster och tre förluster och 19–23 i målskillnad. Det här var Torontos sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Columbus tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Toronto ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Columbus sist, på åttonde plats.

I nästa match möter Toronto Pittsburgh hemma och Columbus möter New Jersey hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 december 01.00.