Colorado upp i topp efter tvåpoängare mot Vancouver

Tack vare 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0) efter förlängning borta mot Vancouver är Colorado ny serieledare i NHL. Laget ligger på samma poäng som tvåan Dallas men toppar tabellen. Efter torsdagens match i Rogers Arena ligger Vancouver på första plats.

Valeri Nichushkin blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter bara 30 sekunder i förlängningen.

Det var två formstarka lag som möttes. Colorado Avalanche tog femte segern i rad. Vancouver Canucks hade före matchen fyra segrar i rad.

Vancouver startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av J.T. Miller och Ilya Mikheyev. Efter 4.19 i andra perioden ökade Vancouver på till 3-0 genom Nikita Zadorov.

Colorado reducerade dock till 3-1 genom Mikko Rantanen efter 19.59 av perioden. Colorado vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-1 till 3-4 i tredje perioden. Nichushkins 3-4-mål kom med 30 sekunder kvar av matchen.

Det här var Vancouvers 13:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Colorados elfte uddamålsseger.

På söndag 17 mars 03.00 spelar Vancouver hemma mot Washington, och Colorado borta mot Edmonton.