Colorado toppar tabellen efter seger mot San Jose

Colorado är ny serieledare i NHL efter hemmaseger med 6-2 (3-0, 1-1, 2-1) mot San Jose. Colorado leder serien två poäng före Dallas som dock har två matcher mindre spelade. San Jose ligger på åttonde plats i tabellen.

Colorado Avalanche spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Valeri Nichushkin, Mikko Rantanen och Miles Wood. Colorado ökade ledningen till 4-0 genom Nathan MacKinnon efter 3.51 i andra perioden.

Efter 9.14 av perioden kunde Tomas Hertl göra 4-1 för San Jose Sharks. Efter 9.01 i tredje perioden ökade Colorado på till 5-1 genom Ryan Johansen.

San Jose reducerade dock på nytt till 5-2 genom Tomas Hertl efter 10.52 av matchen.

Colorado kunde dock avgöra till 6-2 med 4.49 kvar av matchen genom Nathan MacKinnon.

Colorados Nathan MacKinnon stod för två mål och två assists.

Colorado har tre segrar och två förluster och 21–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan San Jose har två vinster och tre förluster och 14–18 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 20 december. Då möter Colorado Chicago i United Center 02.30. San Jose tar sig an Los Angeles hemma 04.30.