Colorado i serieledning i NHL efter 3-2 mot Minnesota

Det blev 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) för Colorado borta mot Minnesota i lördagens match. Därmed är laget ny serieledare i NHL, på samma poäng som tvåan Dallas. För Minnesota betyder resultatet att man är på sjunde plats i tabellen.

Segermålet för Colorado Avalanche stod Kurtis MacDermid för 4.56 in i sista perioden.

Segern var Colorados femte på de senaste sex matcherna.

Colorado tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Ross Colton framspelad av Bowen Byram och Riley Tufte. Efter 8.54 i andra perioden slog Valeri Nichushkin till, framspelad av Nathan MacKinnon och Devon Toews och gjorde 0-2.

Minnesota Wilds Kirill Kaprizov gjorde 1-2 efter 9.13 på pass av Marco Rossi.

Joel Eriksson Ek gjorde dessutom 2-2 efter 14.27 framspelad av Kirill Kaprizov och Mats Zuccarello.

4.56 in i tredje perioden nätade Colorados Kurtis MacDermid framspelad av Andrew Cogliano och Fredrik Olofsson och avgjorde matchen för Colorado.

Det här var Minnesotas sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Colorados andra uddamålsseger.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 26 november. Då möter Minnesota Detroit i Little Caesars Arena 19.00. Colorado tar sig an Calgary hemma 04.00.