Chicago starkast i straffläggningen – vann hemma mot San Jose

Det var jämnt hela vägen när Chicago mötte San Jose hemma i NHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0). Boris Katchouk blev hjälte i straffläggningen.

Chicago tog ledningen efter 10.42, genom Cole Guttman framspelad av Ryan Donato och Kevin Korchinski.

Andra perioden blev mållös. 5.16 in i tredje perioden slog Ryan Carpenter till på pass av Justin Bailey och Mike Hoffman och kvitterade för San Jose. I straffläggningen var det Chicago som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Boris Katchouk för.

Det här var Chicagos åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också San Joses åttonde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Chicago ligger kvar på åttonde och sista plats och San Jose sist, på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Chicago är Buffalo. Lagen möts fredag 19 januari 01.00 i KeyBank Center. San Jose tar sig an Anaheim Ducks hemma söndag 21 januari 04.00.