Carolina segrade i toppmötet mot Boston

Det var toppmatch i NHL under torsdagen när Boston tog emot tredjeplacerade Carolina. Carolina vann matchen med 3-2 (1-0, 1-0, 1-2).

Jordan Martinook slog till 17.33 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Carolina, som nu har fem raka segrar.

Carolina tog ledningen efter 18.10, genom Martin Necas framspelad av Brady Skjei och Jack Drury. Efter 11.51 i andra perioden slog Teuvo Teräväinen till, på pass av Seth Jarvis och Sebastian Aho och gjorde 0-2. 1.28 in i tredje perioden slog Brad Marchand till framspelad av Trent Frederic och Hampus Lindholm och reducerade för Boston.

Efter 7.20 slog Brad Marchand till på nytt framspelad av Charlie Coyle och Trent Frederic och kvitterade för Boston.

17.33 in i perioden nätade Carolinas Jordan Martinook på pass av Martin Necas och avgjorde matchen för Carolina.

Det här var Bostons 13:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Carolinas tionde uddamålsseger.

För Carolina gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Boston fortfarande leder serien, fem poäng före Florida. Fem poäng skiljer lagen åt.

Fredag 26 januari spelar Boston borta mot Ottawa 01.00 och Carolina mot New Jersey hemma 01.30 i PNC Arena.