Carolina gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Ottawa

Hemmalaget Ottawa var fortfarande med i matchen mot Carolina inför tredje perioden. Men där fick Carolina rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-7 (1-1, 1-2, 0-4) i matchen i NHL.

Segern var Carolinas sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

I en tidigare match under dagen vann Carolina på bortaplan mot Toronto med 5-4.

Första perioden var jämn. Carolina inledde bäst och tog ledningen genom Dmitry Orlov efter 7.19, men Ottawa kvitterade genom Thomas Chabot efter 13.50. Efter 2.08 i andra perioden gjorde Carolina 1-2 genom Evgeny Kuznetsov.

Ottawa gjorde 2-2 genom Tim Stutzle tidigt i perioden av perioden.

Carolina tog ledningen på nytt genom Seth Jarvis efter 19.38. Carolina startade tredje perioden bäst och gick från 2-3 till 2-7 genom mål av Jalen Chatfield, Dmitry Orlov, Jake Guentzel och Brendan Lemieux och avgjorde matchen.

Carolinas Dmitry Orlov stod för fyra poäng, varav två mål och Sebastian Aho hade tre assists.

Ottawa stannar därmed på åttonde och sista plats, och Carolina på andra plats, i tabellen.