Calgarys förlustsvit förlängs – har förlorat sex raka matcher

Calgary Flames har fått en tung inledning på NHL-säsongen. I natt inkasserade laget sin sjätte raka förlust efter att ha förlorat med 3–4 hemma mot Dallas Stars.
– Vi måste gå vidare snabbt från detta, säger backen MacKenzie Weegar.

Efter tio spelade matcher har Calgary Flames bara vunnit två matcher.

I natt inkasserade laget sin sjätte raka förlust när man föll hemma mot Dallas Stars med 3–4. Flames ligger på en nästjumboplats i NHL, där bara San Jose Sharks (en poäng på nio matcher) varit sämre.

– Vi måste gå vidare snabbt från detta. Blir man frustrerad och går ner sig i den här ligan så kommer den att äta upp dig och spotta ut dig. Vi måste fortsätta vara positiva och tro på det vi gör, säger backen MacKenzie Weegar till NHL.com.

Forwarden gjorde mål i NHL-debuten

NHL-debutanten Connor Zary blev målskytt i sin debut när han gav Flames ledningen iden första perioden och tidigt i mittperioden hade hemmalaget en 2–1-ledning i matchen. Därefter tog det roliga slut för Flames, som fick se sin 2–1-ledning förvandlas till ett 2–4-underläge innan perioden var över.

Därefter kunde Calgary inte komma närmare än en 3–4-recuering. Flames gjorde vad de kunde för att överlista Jake Oettinger i Dallas-målet, men den amerikanske stjärnmålvakten bjöd på en storartad insats mellan stolparna och räddade 43 skott.

– Vi tar inga vinster likt dessa utan honom (Oettinger). Han har inlett den här säsongen grymt. Vi vill fortsätta att göra det bättre framför honom, säger Stars kapten Jamie Benn.

Nils Lundkvist stod för en assistpoäng i segermatchen och har nu samlat på sig två poäng (0+2) på de åtta inledande matcherna denna säsong. I Calgary stod Elias Lindholm för två assistpoäng, medan Jacob Markström räddade 26 av 30 skott.

Calgary Flames – Dallas Stars 3–4 (1–1, 1–3, 1–0)
Calgary: Connor Zary (1), Andrew Mangiapane (4), MacKenzie Weegar (2).
Dallas: Jamie Benn (3), Jason Robertson (2), Jevgenij Dadonov (3), Mason Marchment (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.