Buffalo tog revansch på Ottawa

Det blev 5-3 (3-1, 1-0, 1-2) till Buffalo när laget mötte Ottawa på fredagen i NHL. Med det tog hemmalaget Buffalo en skön revansch, då Ottawa vann senaste mötet lagen emellan, 1 januari, med 5-1.

Buffalo Sabres tog ledningen efter nio minuters spel, genom JJ Peterka assisterad av Dylan Cozens och Owen Power.

Ottawa Senators kvitterade till 1-1 efter 15.06, när Vladimir Tarasenko fick träff.

Buffalo tog ledningen på nytt efter 17.28, när Tage Thompson hittade rätt på pass av Rasmus Dahlin.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 19.32, ännu en gång genom Tage Thompson assisterad av Rasmus Dahlin och Jack Quinn.

Efter 4.52 i andra perioden ökade Buffalo på till 4-1 genom Peyton Krebs.

Efter 20.43 av perioden kunde Claude Giroux göra 4-2 för Ottawa. Ottawa reducerade dock på nytt till 4-3 genom Claude Giroux efter 11.15 av matchen.

Buffalo kunde dock avgöra till 5-3 med tre sekunder kvar av matchen genom Dylan Cozens.

Buffalo har tre segrar och två förluster och 17–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ottawa har fem förluster och 11–24 i målskillnad.

Buffalo stannar därmed på sjunde plats, och Ottawa sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 13 januari 22.00, har Buffalo Vancouver hemma i KeyBank Center, medan Ottawa spelar hemma mot San Jose.