Boston starkast i straffläggningen – vann hemma mot Toronto

Det var jämnt hela vägen när Boston mötte Toronto hemma i NHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Boston var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Jake DeBrusk för.

Segern var Bostons nionde på de senaste tio matcherna.

Boston tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Pavel Zacha framspelad av Brandon Carlo och Mason Lohrei. Efter 1.36 i andra perioden slog Jake DeBrusk till, på pass av Brad Marchand och Charlie Coyle och gjorde 2-0.

Torontos Mitchell Marner gjorde 2-1 efter 6.33 på pass av Auston Matthews och William Nylander.

Auston Matthews gjorde dessutom 2-2 efter 7.38 framspelad av Calle Järnkrok och William Lagesson.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Boston som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Jake DeBrusk för.

Det här var Bostons tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Torontos andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Toronto ligger på tredje plats i tabellen, och att Boston leder serien.