Äntligen seger för Seattle mot Chicago

Det blev fyra förluster i rad för Seattle i NHL. Men hemma mot Chicago kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Climate Pledge Arena slutade 6-2 (2-1, 2-0, 2-1).

Seattle tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.35 genom Jared McCann, och gick upp till 2-0 innan Chicago svarade.

I periodpausen hade Seattle ledningen med 3-1. Seattle ökade ledningen till 4-1 genom Brandon Tanev efter 17.30 i andra perioden.

Efter 20.46 av perioden kunde Nick Foligno göra 4-2 för Chicago. Seattle fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Tomas Tatar, som gjorde två mål.

Seattle har en seger och fyra förluster och 11–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Chicago har två vinster och tre förluster och 8–15 i målskillnad.

Seattle ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Chicago är på åttonde och sista plats.

Lördag 27 januari 04.00 spelar Seattle hemma mot St Louis. Chicago möter Edmonton borta i Rogers Place fredag 26 januari 03.00.