Vilgot Ericsson i målform när Borlänge vann mot Malung

Hemmalaget Borlänge tog hem de tre poängen efter seger mot Malung i J20 Region väst herr. 6-3 (1-1, 1-0, 4-2) slutade lördagens match.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Jacob Gladh Pettersson efter 8.55, men Malung kvitterade genom Alfred Thorén efter 16.19. Efter 2.48 i andra perioden nätade Ante Allard, på pass av Robin Strand och gav Borlänge ledningen. Borlänge hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.15 genom Vilgot Ericsson, och gick upp till 5-1 innan Malung kom tillbaka och reducerade till 5-3.

Innan matchen var över hade Borlänge gjort 6-3.

Borlänges Vilgot Ericsson stod för två mål och ett assist.

Borlänge har tre segrar och två förluster och 27–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malung har en vinst och fyra förluster och 12–24 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 26 oktober. Då möter Borlänge Grums i Billerudhallen 13.00. Malung tar sig an Orsa hemma 16.00.