Växjö utklassade Malmö – seger med 8-2

Växjö spelade riktigt bra när laget vann på hemmaplan mot Malmö i J18 Regional syd herr med hela 8-2 (1-1, 5-0, 2-1).

Riktigt bra var Hugo Åstrand, som stod för hela fyra mål för Växjö.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Åstrand efter 10.18, men Malmö kvitterade genom Isac Johansson i slutet av perioden. I andra perioden var det Växjö som var vassast och gick från 1-1 till 6-1 genom två mål av Hugo Åstrand, ett mål av Olle Karlsson, ett mål av Olle Ågren och ett mål av Ludwig Hellgren. Växjö gjorde två mål i tredje perioden och gick från 6-1 till 8-1, målen av Hugo Åstrand och Ludwig Hellgren. De sex minuterna blev direkt matchavgörande.

Linus Schrott reducerade förvisso, men närmare än 8-2 kom inte Malmö. Växjö tog därmed en säker seger.

Växjös Hugo Åstrand gjorde fyra mål, Carl Sandahl hade fyra assists och Ola Palme hade tre assists.

För tabellens utseende betyder det här att Växjö ligger på åttonde plats medan Malmö har femteplatsen.

Söndag 6 oktober spelar Växjö borta mot Karlskrona 12.00 och Malmö mot Oskarshamn hemma 14.45 i Malmö Isstadion.