Västerås vinnare mot Nybro – kvitterade och avgjorde sent

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Nybro och gästande Västerås var oavgjord vid full tid, efter Jimmie Janssons kvittering till 1-1 för Västerås med bara 36 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där Västerås spikade segerresultatet, 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) genom Konstantin Komarek.

Konstantin Komarek slog till efter bara 47 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 3.58 in i andra perioden som Nybro tog ledningen genom Alex Ciernik assisterad av Herman Träff och Elias Stenman.

Västerås kvitterade till 1-1 med 24 sekunder kvar att spela genom Jimmie Jansson framspelad av Albert Lyckåsen och Jacob Hayhurst.

Laget avgjorde matchen efter 60.47 genom Konstantin Komarek på pass av Noel Fransén. Därmed hade Västerås vänt matchen.

Det här var Nybros tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Nybro har nu två poäng efter tre spelade matcher, medan Västerås har fem poäng efter fyra matcher.

I nästa match möter Nybro Bik Karlskoga borta och Västerås möter Kalmar borta. Båda matcherna spelas onsdag 2 oktober 19.00.